Ikon för sökning

Studentutspring 2017

Så har dagen infunnit sig på Huddingegymnasiet, den som treorna sett fram emot så länge med både oro och glädje, den sista skolavslutningen med utspringet som pricken över i.

Inne i skolan samlas studenterna innan utspringet, ett hav av studentmössor studsar runt innanför dörrarna. Glädjen står högt i tak, det sjungs och skrattas (och några i personalen har öronproppar i öronen, av någon anledning).

Utanför skolan samlas föräldrar, släkt och vänner, och väntar på att få syn på sina studenter.

När dörrarna öppnas springer våra fina treor ut mot nästa fas i livet. Kvar står lärare och personal, med en hemlig tår i ögonvrån, och önskar dem all lycka.