Ikon för sökning

KI-dagen 2017

Varje år gästas Huddingegymnasiet av Karolinska institutet, som informerar om sina utbildningar och håller föreläsningar för våra elever. (Foton av Aisha Karina Khwaja, NANAT15).

Professor Lennart Emtestam pratar med HGYs elever.

Under årets KI-dag, den 15 mars, hälsades eleverna välkomna av professor Lennart Emtestam, och bjöds sen på två föreläsningar. Först berättade tandläkaren Daniel Benchimol om hur det är att jobba med röntgen och tänder, och om vilka chanser han haft i sitt yrke att jobba utomlands. Sedan pratade läkaren Boris Kan om relationen mellan läkare och patient, om kontakt, möte och bedömning som läkare gör varje dag i mötet med sina patienter.

Daniel Benchimol berättar om sitt jobb.

Sen hade eleverna chansen att träffa studenter från KI, som berättade om sina utbildningar där. Dessutom gav två studentambassadörer en inblick i hur det är att plugga på KI.

KIs studentambassadörer

KIs studentambassadörer berättar om hur det är att plugga på KI.

HGYs Karl Stengård tillsammans med KIs studentambassadörer.