Bild

Skriv för frihet 2016

Flera rekord i årets kampanj

2016 års kampanj Skriv för frihet är avslutad, och när vi räknade samman resultatet såg vi att vi glädjande nog har satt flera rekord, både i antal underskrifter och framför allt i antalet skrivna solidaritets- och påtryckningsbrev. Bra jobbat alla elever - och en särskild eloge till den grupp i engelska 7 som författat flest brev!

Det är med stolthet vi skickar över resultatet till Amnesty! Totalt har vi skickat iväg 64 brev och 455 underskrifter, och så här fördelar de sig på de fyra fallen:

Mahmoud Abu Zeid "Shawkan"

Zeynab Jalalian

Máxima Acuna

Edward Snowden

111 underskrifter

137 underskrifter

99 underskrifter

108 underskrifter

11 solidaritetsbrev till Shawkan

7 solidaritetsbrev till Zeynab

9 solidaritetsbrev till Máxima

11 solidaritetsbrev till Snowden

2 påtryckningsbrev till egyptiske åklagaren

1 påtryckningsbrev till Ayatollah Sadegh Larijani

2 påtryckningsbrev till den peruanske inrikesministern

22 påtryckningsbrev till president Obama

 

Om Skriv för frihet

På Huddingegymnasiet har vi kört kampanjen Skriv för frihet årligen sedan 2014. Alla som vill skriver då vykort, solidaritetsbrev eller påtryckningsbrev inom ramen för vår och Amnestys kampanj ”Skriv för frihet”.

Vi gör detta tillsammans med flera andra skolor i landet + stora delar av världen i övrigt, till följd av vårt samarbete med Amnesty International. Under några veckor varje år (från mitten av november till mitten av december) uppmärksammar vi på detta sätt ett antal individer som fått sina mänskliga rättigheter kränkta. Hur viktig en kampanj som detta är kan bäst förklaras av någon som själv drabbats. Klicka på länken här nedan för att lyssna till Martin Schibbye: 

Presentation av kampanjen

Skriv ut denna sida
Huddinge kommun - Logo

      Gymnasievägen 3, Postadress: 141 85 Huddinge | Tel: 08-535 373 01, Fax 08-535 373 03 | Informationsansvarig: Mats Johansson, Webbredaktör: Webbredaktionen