Talböcker

Länkarna öppnas i nytt fönster.

Biblioteket har licens att ladda ner talböcker

Vårt Bibliotek har fått tillstånd av Regeringen att ladda ner talböcker i Myndigheten för tillgängliga medier- MTM:s utgivning av talböcker i Daisy-format. Böckerna blir till utlån i Biblioteket. Det innebär att ca 75.000 titlar går att få snabb tillgång till för den som har något sorts läshinder.

Vi är mycket glada över tillståndet och att med det kunna underlätta tillgängligheten till inlästa böcker för alla som behöver dem.

I Myndigheten för tillgängliga medier- MTM:s katalog Legimus finner du de titlar som vi kan ladda ner - både skönlitteratur och faktaböcker. Övriga böcker lånar vi hem till dig.

Legimus - Myndigheten för tillgängliga medier (MTM:s) katalog

http://www.legimus.se/

Biblioteket har licens att registrera talbokslåntagare för Enskild nedladdning

Vårt Bibliotek har även licens för att registrera dig som har rätt till talböcker för Enskild nedladdning. Det innebär att du själv har möjlighet att ladda ner de böcker som du önskar att läsa i MTM:s katalog och läsa talböcker med de appar som finns för mobiler och läsplattor. 

Läsprogram för talböckerna att ladda ner

Om du är berättigad till talböcker, så kan du enkelt och kostnadsfritt ladda ner läsprogram för talböckerna från Myndigheten för tillgängliga medier- MTM:s webbplats. Läsprogram med stavningshjälp är Gustavas ordböcker, Stava Rex och Spell right.

AMIS är ett läsprogram för talböcker i Daisy-format.
http://www.legimus.se/102590/amis

Textview

Textview är ett läsprogram för att läsa MTM:s och Specialpedagogiska skolmyndighetens (SPSM:s) e-textböcker.
http://www.legimus.se/100216/ladda-ner-eller-bestall-lasprogram

 

Myndigheten för tillgängliga medier-MTM

Läs mer om talböcker och böcker i punktskrift på MTM:s webbplats.
http://mtm.se

 

Skriv ut denna sida
Huddinge kommun - Logo

      Gymnasievägen 3, Postadress: 141 85 Huddinge | Tel: 08-535 373 01, Fax 08-535 373 03 | Informationsansvarig: Mats Johansson, Webbredaktör: Webbredaktionen