Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger en grund för vidare studier inom ett flertal samhällsvetenskapliga områden.

Om du är intresserad av hur samhället ser ut och fungerar så är detta programmet för dig. Under din utbildning får du studera allt ifrån enskilda människors livsvillkor över tid och rum till övergripande strukturer som påverkar och kan förklara det som händer i samhället. Du som läser på samhällsvetenskapsprogrammet får också lära dig tillämpa ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt så att du kan skilja på fakta och värderingar och vara källkritisk till det du läser, ser eller hör.

Vad är det bästa med skolan, Emilija Djordjevic, SABETP16?

- Det bästa är frukosten, bra genomgångar på lektionerna, trevlig miljö och lärarna i skolan bemöter eleverna bra, säger Emilija

Vad är det bästa med ditt program?

- Det bästa med mitt program är att det är intressant, som ämnet vi läser, kriminologi. Vi lär oss om brott och kriminalitet och det intresserar mig. Alla i klassen har respekt för varandra och det går att samarbeta bra, tycker Emilija.

Vad fick dig att just välja Huddinge gymnasium?

- Min syster gick på HGY och hon rekommenderade det här gymnasiet. Jag är väldigt nöjd med skolan och hennes rekommendation, säger Emilija.

Intervju: Tugba Arikan, SASAM16

På HGY erbjuder vi inom Samhällsvetenskapsprogrammet inriktningen Beteendevetenskap och inriktningen Samhällsvetenskap. Mer om dessa och den profil som vi gett dem kan du läsa under respektive inriktning.

Se poängplan Samhälle-samhällsvetenskap här!

Se poängplan Samhälle-beteende här!

Läs mer om vad programmet innebär på Skolverkets hemsida (öppnas i nytt fönster)

Ansvar för utbildningen

Biträdande rektor Katarina Häggmark-Lindén