Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger en grund för vidare studier inom ett flertal samhällsvetenskapliga områden.

Om du är intresserad av hur samhället ser ut och fungerar så är detta programmet för dig. Under din utbildning får du studera allt ifrån enskilda människors livsvillkor över tid och rum till övergripande strukturer som påverkar och kan förklara det som händer i samhället. Du som läser på samhällsvetenskapsprogrammet får också lära dig tillämpa ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt så att du kan skilja på fakta och värderingar och vara källkritisk till det du läser, ser eller hör.

Läs mer om vad programmet innebär på Skolverkets hemsida (öppnas i nytt fönster)

På HGY erbjuder vi inom Samhällsvetenskapsprogrammet inriktningen Beteendevetenskap och inriktningen Samhällsvetenskap. Mer om dessa och den profil som vi gett dem kan du läsa under respektive inriktning.

Ansvar för utbildningen

Biträdande rektor Katarina Häggmark-Lindén

Telefon 08-535 373 07

Skriv ut denna sida
Huddinge kommun - Logo

      Gymnasievägen 3, Postadress: 141 85 Huddinge | Tel: 08-535 373 01, Fax 08-535 373 03 | Informationsansvarig: Mats Johansson, Webbredaktör: Webbredaktionen