Inriktning Naturvetenskap

Tyngdpunkten ligger på de naturvetenskapliga kurserna biologi, fysik, kemi och matematik. Detta gör dig behörig att söka de allra flesta utbildningar på högskolan.

Genom Huddingegymnasiets samarbete med olika högskolor och universitet i närområdet, bland annat Karolinska institutet och Kungliga Tekniska Högskolan, får du en inblick i vetenskapligt tänkande och metodik.

Intervju med Hanna Kedeskog, NANAT16:

- Det jag tycker är bäst med naturvetenskapsprogrammet är att vi har bra balans mellan teoretiska och praktiska lektioner. 

- Huddingegymnasiet är ett gymnasium som fungerar bra, tycker jag. Vi har t.ex. ett bibliotek där man har möjlighet att plugga.  

Invjuare och fotograf: Imaobong John, NANAT16

Profil: Medicin/Bioteknik

I dagens samhälle får bioteknik och kunskapen om hur DNA och proteiner fungerar en allt större betydelse inom läkemedelsbranschen, kriminalteknik, sjukdomsanalys med mera. Vi har modern laboratorieutrustning och våra kontakter med universitet och högskolor bidrar till att du får en modern utbildning.

I årskurs 3 väljer du profil, Bioteknik eller Medicin.

Programfördjupning

Naturvetenskaplig specialisering (Medicin/Bioteknik)
Bioteknik 

Skriv ut denna sida
Huddinge kommun - Logo

      Gymnasievägen 3, Postadress: 141 85 Huddinge | Tel: 08-535 373 01, Fax 08-535 373 03 | Informationsansvarig: Mats Johansson, Webbredaktör: Webbredaktionen