Program för dig med diagnos inom AST

Är du intresserad av en teoretisk och högskoleförberedande utbildning?

Sedan år 1995 finns det på Huddingegymnasiet en utbildning för dig som har en diagnos inom AST (autismspektrumtillstånd). Undervisningen i de gymnasiegemensamma kurserna sker i små grupper i hemklassrum med centralt men lugnt och avskilt läge. Du får din egen arbetsplats med egen Chromebook. Du får erfarna och engagerade lärare som leder dig och dina klasskamrater genom en högskoleförberedenade utbildning. Vi erbjuder ett förstärkt mentorskap genom regelbundna studieplaneringstillfällen dels för att utveckla en god studieteknik, dels för att du själv ska ta ansvar för ditt lärande. 

Du är varmt välkommen att komma på besök och även delta i undervisningen under någon dag, för att bilda dig en uppfattning om våra lokaler och vår utbildning. Själva antagningen sker i samråd med biträdande rektor och lärarna på utbildningen. Kontakta därför alltid skolan i samband med ansökan.

 

 

 

 

 

Programutbud för dig med diagnos inom AST HT-19

 

Samhällsprogrammet Under din utbildning får du studera allt ifrån enskilda människors livsvillkor över tid och rum till övergripande strukturer som påverkar och kan förklara det som händer i samhället. Du som läser på samhällsvetenskapsprogrammet får också lära dig tillämpa ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt så att du kan skilja på fakta och värderingar och vara källkritisk till det du läser, ser eller hör.

Profil: Kreativt skapande

Profilkurser: Digitalt skapande 1, Digitalt skapande 2, Kommunikation

För mer information och tidsbokning kontakta

Biträdande rektor Per-Erik Marklund
Telefon 08-535 373 06
E-post per-erik.marklund@huddinge.se

Mentor Waileth Bladh
E-post waileth.bladh@huddinge.se

Mentor Anne Jansson
E-post anne.jansson@huddinge.se

Utöver skolans öppet hus-tillfällen har vi på AST ytterligare två tillfällen där du har möjlighet att boka in en tid. Mejla Anne eller Waileth.

Öppet hus - AST:

Onsdag 11 december kl. 15-17

Onsdag 12 februari kl 15-17

Skriv ut denna sida
Huddinge kommun - Logo

      Gymnasievägen 3, Postadress: 141 85 Huddinge | Tel: 08-535 373 01, Fax 08-535 373 03 | Informationsansvarig: Mats Johansson, Webbredaktör: Webbredaktionen