Elitbasketgymnasium

Höstterminen 2017 startar Huddingegymnasiet, i samarbete med Huddinge basket, NIU basket (Nationellt godkänd Idrottsutbildning).

NIU basket innebär att utbildningen är sanktionerad, certifierad och godkänd av Svenska Basketbollförbundet och Skolverket. För att få driva ett NIU krävs ett samarbete med en elitförening och Huddingegymnasiet har ett samarbete med Huddinge Basket.

NIU basket på Huddingegymnasiet vänder sig till dig som brinner för basket och vill kombinera en elitsatsning på basket med studier där målet är att du antingen blir behörig att söka till högskola eller universitet, eller anställning. NIU basket innebär att du inom ramen för individuella valet och programfördjupningen läser 400 poäng i kurserna idrottsspecialisering och tränings- och tävlingslära.

Idrott Specialisering är den mer praktiska delen som i huvudsak består av olika tekniska  moment såsom skott, dribbling, passningsteknik och olika spelmoment på basketplanen samt viss mängd basketrelaterad styrketräning.

Tränings och tävlingslära består av mer teoretiska moment/ämnen såsom idrottspsykologi, näringslära, idrottsskador, träningslära, träningsplanering och etik (ex.dopning).

Du som blir antagen till NIU-basket vid Huddingegymnasiet kommer att ha tre schemalagda träningstillfällen per vecka där du ges möjlighet att, tillsammans med välutbildade instruktörer och medspelare, utveckla dina individuella färdigheter och tekniker som syftar till att ge dig verktygen att ta dig vidare i din elitbasketkarriär.

Ansökningen till NIU Basket vid Huddingegymnasiet görs via Stockholm Baskets hemsida och möjligheten att ansöka är öppen mellan 1 oktober – 1 december.

Ladda ner basketfolder

NIU Basket Ansökan

 

För mer information om utbildningen, kontakta:

Thomas Cooks, ansvarig tränare
Telefon: 070-890 97 29
E-post:   thomas.cooks@edu.huddinge.se             

Katarina Häggmark-Lindén, biträdande rektor
Telefon 08-535 373 07
E-post katarina.haggmark-linden@huddinge.se

Åsa Spoonberg, studievägledare
Telefon 08-535 374 02
E-post asa.spoonberg@huddinge.se

Skriv ut denna sida
Huddinge kommun - Logo

      Gymnasievägen 3, Postadress: 141 85 Huddinge | Tel: 08-535 373 01, Fax 08-535 373 03 | Informationsansvarig: Mats Johansson, Webbredaktör: Webbredaktionen