Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program av intresse för dig som vill studera vidare inom ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Detta är programmet för dig som är intresserad av ekonomiska frågor i ett brett perspektiv, det vill säga  sett ur en samhällsekonomisk, företagsekonomisk, entreprenöriell och juridisk synvinkel. Det är också intressant för dig som vill veta mer om psykologin bakom hur vi människor tänker, känner och handlar, och hur det i sin tur påverkar till exempel våra ekonomiska beslut. I vårt allt mer globala samhälle spelar också internationella perspektiv roll.

Du som läser på Ekonomiprogrammet får lära dig tillämpa ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt så att du kan skilja på fakta och värderingar och vara källkritisk till det du läser, ser eller hör. Du får också odla din kreativa sida och lära dig samarbete som ett sätt att förverkliga idéer i praktiken.

Se poängplanen här!

Läs mer om vad programmet innebär på Skolverkets hemsida (öppnas i nytt fönster)

 

Intervju och foto på Simon: Ellen Desalegn, EKEKO16

Intervju med Simon, EKEKO16

Varför valde du just ekonomiprogrammet?

- Eftersom jag älskar kreativitet och får jobba praktiskt.

Vad är det bästa med ekonomiprogrammet?

- Det bästa är att få testa på det riktiga livet inom företagande i kurserna entreprenörskap, marknadsföring och även i UF.

 Vad vill du bli efter gymnasiet?

- Just nu vill jag helst bli mäklare men kan även tänka mig att bli ekonom, egenföretagare, entreprenör eller något liknande.

Simon fotad av Ellen

På HGY erbjuder vi Ekonomiprogrammets två inriktningar, det vill säga inriktning Ekonomi och inriktning Juridik.

Ansvar för utbildningen

Biträdande rektor Katarina Häggmark-Lindén

Telefon 08-535 373 07

Skriv ut denna sida
Huddinge kommun - Logo

      Gymnasievägen 3, Postadress: 141 85 Huddinge | Tel: 08-535 373 01, Fax 08-535 373 03 | Informationsansvarig: Mats Johansson, Webbredaktör: Webbredaktionen