Foto: Ingemar Lindewall

HGY - ett teoretiskt gymnasium

Varför ska du välja en utbildning på HGY?

På Huddingegymnasiet finns sex sökbara utbildningar att välja mellan. Vi har fyra högskoleförberedande program med sju olika inriktningar eller profiler. Dessutom erbjuder vi Språkintroduktion och Individuellt alternativ och högskoleförberedande program för elever med AST.

Utbildningarna bedrivs av utbildade lärare i väl fungerande och anpassade lokaler. Vi har väl utrustade datasalar, laboratorier och bibliotek.

Du hittar våra utbildningar i menyn till vänster.

HGY och tiden efter gymnasiet

För att du redan under din gymnasietid ska få en inblick i vad som väntar efter gymnasiet har vi samarbeten med universitet och högskolor och med Ung Företagsamhet (UF). Vi har även ett långvarigt samarbete med Karolinska Institutet, något du kan läsa mer om här på hemsidan.

HGY samarbetar med Karolinska institutet

Karolinska Institutet och Huddingegymnasiet driver sedan 2001 ett brett samarbete då elever från alla skolans program får bekanta sig med universitetsvärlden. Genom en rad olika aktiviteter får elever från Huddingegymnasiet kontakt med KI och tillgång till aktuell medicinsk och naturvetenskaplig forskning.

Hockey-, fotbolls- och basketgymnasium

Hösten 2011 startade Huddingegymnasiet i samarbete med Huddinge IK, Segeltorps IF och Svenska Ishockeyförbundet ett Elitishockeygymnasium och i samarbete med Huddinge IF, Hammarby IF och Svenska Fotbollförbundet har vi hösten 2012 startat ett Elitfotbollsgymnasium.
Basket finns med bland elitidrottsutbildningarna fr o m hösten 2017, i samarbete med Huddinge Basket.

Läs mer om Elitishockeygymnasium
Läs mer om Elitfotbollsgymnasium
Läs mer om Elitbasketgymnasium

Skriv ut denna sida
Huddinge kommun - Logo

      Gymnasievägen 3, Postadress: 141 85 Huddinge | Tel: 08-535 373 01, Fax 08-535 373 03 | Informationsansvarig: Mats Johansson, Webbredaktör: Webbredaktionen