Foto: Ingemar Lindewall

HGY - ett teoretiskt gymnasium

Varför ska du välja en utbildning på HGY?

På Huddingegymnasiet finns sex sökbara utbildningar att välja mellan. Vi har fyra högskoleförberedande program med sju olika inriktningar eller profiler. Dessutom erbjuder vi Språkintroduktion och Individuellt alternativ och högskoleförberedande program för elever med AST. 

Utbildningarna bedrivs av utbildade lärare i väl fungerande och anpassade lokaler. Vi har väl utrustade datasalar, laboratorier och bibliotek.

Du hittar våra utbildningar i menyn till vänster.

HGY och tiden efter gymnasiet

För att du redan under din gymnasietid ska få en inblick i vad som väntar efter gymnasiet har vi samarbeten med universitet och högskolor och med Ung Företagsamhet (UF). Vi har även ett långvarigt samarbete med Karolinska Institutet, något du kan läsa mer om här på hemsidan.

Linus, vad är det bästa med att vara elev på HGY?

- Det bästa med att vara elev på HGY är att lärarna på skolan bemöter alla elever med respekt och miljön på skolan är väldigt trevlig.

- Vi har en cafeteria vid ingången vilket är bra eftersom att man då och då behöver tugga i sig något eller dricka en kopp kaffe under rasten.

- Lektionerna är bra strukturerade och man får tillgång till anteckningar och frågeställningar. Vi har en app som kallas Google Classroom och denna app är ett bra hjälpmedel för oss elever då det där finns all information angående våra studier och alla uppgifter finns där, dessutom så står det tydligt när en uppgift ska lämnas in.

- Maten på skolan är jättegod vilket glädjer mig då man behöver mat och näring för att kunna klara av en skoldag och man får tillgång till att äta ända fram till klockan 13:00, berättar Linus.

Intervju och foto på Linus: Emilija Djordjevic, SABETP16

HGY samarbetar med Karolinska institutet

Karolinska Institutet och Huddingegymnasiet driver sedan 2001 ett brett samarbete då elever från alla skolans program får bekanta sig med universitetsvärlden. Genom en rad olika aktiviteter får elever från Huddingegymnasiet kontakt med KI och tillgång till aktuell medicinsk och naturvetenskaplig forskning.

Hockey-, fotbolls- och basketgymnasium

Hösten 2011 startade Huddingegymnasiet i samarbete med Huddinge IK, Segeltorps IF och Svenska Ishockeyförbundet ett Elitishockeygymnasium och i samarbete med Huddinge IF, Hammarby IF och Svenska Fotbollförbundet har vi hösten 2012 startat ett Elitfotbollsgymnasium.
Basket finns med bland elitidrottsutbildningarna fr o m hösten 2017, i samarbete med Huddinge Basket.

Läs mer om Elitishockeygymnasium
Läs mer om Elitfotbollsgymnasium
Läs mer om Elitbasketgymnasium

 

Linus

 

Skriv ut denna sida
Huddinge kommun - Logo

      Gymnasievägen 3, Postadress: 141 85 Huddinge | Tel: 08-535 373 01, Fax 08-535 373 03 | Informationsansvarig: Mats Johansson, Webbredaktör: Webbredaktionen